logo natuurbeschermingswacht LinkedIn Nnatuurbeschermingswacht

Een plaag: mestvergisters


post 28 sept 2022
uodate 29 sept 2022 - wat bijdehante opmerkingen toegevoegd
 

16x bezwaar De Fryske Marren

Boeren hebben vele problemen, een recent probleem is dat ze van Europa minder mest uit mogen rijden. De zogenaamde derogatie is vervallen, omdat Nederland al jaren de milieudoelen niet haalt. Zielig? Niet voor de boeren, wel voor de belastingbetaler, want die mag betalen, 130 miljoen euro'tjes alstublieft. Nee, niet eens altublieft want, ze hoeven er niet om te vragen, boeren krijgen dat gewoon. Zo gaat dat gewoon in Nederland.

Maar er is natuurlijk nog wel teveel mest. Da's nog wel een dingetje. Waar moet de boer met de stront heen? Minder dieren is geen optie - vinden ze zelf. Daarom meenden ze in De Fryske Marren maar liefst 16 vergunningen af te moeten geven voor 16 mono-mestvergisters.

De locale wethouder durft natuurlijk geen nee te zeggen tegen De Heilige Boer. Stel je voor zeg, straks belt LTO-Nederland je nog. Dat moet je niet willen met z'n allen.

Uit vergisters komt natuurlijk nog steeds viezigheid, waar dat blijft is altijd een raadsel.

Doende wat de overheid had moeten doen, zeggen wij wel nee. In jargon: we hebben een zestienvoudig bezwaarschrift ingediend.

Lees ons bezwaar:
m18373-bezwaar-vergisters-De-Fryske-Marren.html. En ook in Friesland geldt de Habitatrichtlijn. En het verdrag van Aarhus. Ook al heeft Friesland zelf dat verdrag nooit ondertekend.doneer

 
server clear NOK