Natuurbeschermingswacht: Gierzwaluwen

Gierzwaluwen

Wie er oog voor heeft kan er op wachten: rond 25 april laten de eerste gierzwaluwen zich zien. Ze hebben dan 7000 km afgelegd en vliegen onmiddellijk naar het nest dat ze het jaar daarvoor achterlieten. Daar treffen ze hun partner want die is ook trouw aan het nest. Hun nesten bevinden zich in holten en spleten van gebouwen en huizen.
Wij kunnen ons in Meppel gelukkig prijzen met de vele broedmogelijkheden. De afgelopen jaren zijn er honderden nestmogelijkheden bijgekomen en wie eeen broedende gierzwaluw onder de dakpannen heeft, heeft levenslange huisvrienden. Hun kenmerken zijn: ankervormig silhouet, bruin-zwart verenkleed, schril geluid: srie-srie, korte poten en een kleine, brede snavel. Ze leven van insecten .
« vorige projectprojectenoverzichtvolgende project »